Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία Ψυχολόγο

Αυτό το ιστολόγιο, καθότι πρόκειται για ένα προσωπικό ημερολόγιο, το δημιούργησα για να εκφράζω απόψεις σε θέματα που με απασχολούν. Εκτός από τα θέματα του επαγγέλματος του κλινικού ψυχολόγου και ΓΣ θεραπευτή υπάρχουν και άλλα πράγματα που με απασχολούν και αυτοί που με διαβάζουν θα δουν ότι εκτός από papers διαβάζω και άλλα πράγματα. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα που ετοιμαζόμουν να ανεβάσω το τρίτο μέρος του άρθρου για την θεραπεία σχημάτων, με πρόλαβαν οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή και αποφάσισα να γράψω για κάτι που με θύμωσε πολύ.

Για να είμαι ακριβής , είμαι σοκαρισμένος. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως πολίτης, ως νοήμων άνθρωπος. Σήμερα το πρωί ξύπνησα μαζί με άλλους 1,5, εκατομμύρια έλληνες κατά 1050 € φτωχότερος. Αισθάνομαι σαν να με σταμάτησε κάποιος ληστής στον δρόμο και μου πήρε 1050€. Και πριν προλάβω να πω λέξη, με απειλεί ότι πρέπει για τα τελευταία 8 χρόνια άσκησης της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, να περιμένω «εκκαθάριση». Όσοι έχουν «ελεγχτεί» από την εφορία ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

Αυτό είναι για μένα σοκαριστικό. Κάποιος χαμογελαστός κύριος υπουργός οικονομίας πανηγυρίζει ότι εκτελεί λέει το τρίτο βήμα στην φορολογική μεταρρύθμιση (για το οποίο βήμα δεν ήξερε κανένας) και χρεώνει τους μισούς έλληνες με ένα χιλιάρικο έξτρα εισφορά. Ο προϋπολογισμός έπεσε έξω !

Μα την εκτέλεση αυτού ακριβώς του προϋπολογισμού επικαλέστηκε πριν από ένα χρόνο ο κ. Καραμανλής για τη προκήρυξη πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού ανάπτυξης, ενός προϋπολογισμού ευθύνης, αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης». Επομένως, η μη ομολογία αποτυχίας από τον πρωθυπουργό και η φοροεπιδρομή που αποφασίστηκε από την κυβερνητική επιτροπή αποτελούν δείγματα έσχατης ανευθυνότητας για ένα ζήτημα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «εθνική υπόθεση» πριν από ένα χρόνο.

Θα ήμουν λιγότερο θυμωμένος αν αυτό το χιλιάρικο που βάζει εμάς το 1,5 εκατομμύριο έλληνες να πληρώσουμε με την μορφή έκτακτου κεφαλικού φόρου θα βοηθούσε την χώρα και αυτούς που έχουν ανάγκη σε κάτι. Ας κάνουμε έναν υπολογισμός 1.500.000 έλληνες επί 1050 Ευρώ κάνουν 1,575 δις. Ευρώ. Ξέρει κανένας από αυτούς που χαρωπά χαζεύουν τις «ειδήσεις» των 8 στην τηλεόραση ότι το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί από τα 167,7 δισ. ευρώ που το παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία, σε 251,9 δισ. ευρώ φέτος. Τα άλλα 250,1 δις ευρώ που θα τα βρούνε ?

Αυτή την συζήτηση την κάνω συχνά με φίλους μου που πρόσκεινται ιδεολογικά στον Συνασπισμό. «Και η Αμερική έχει χρέη» λένε. Ναι και η Αργεντινή ακόμη περισσότερα. Η διαφορά μας είναι ότι οι άλλες τριτοκοσμικές χώρες εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις που συνιστούν οι διεθνείς οργανισμοί και οι οποίες έβγαλαν από τη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο. Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με την αμέριστη συμπαράσταση των υπόλοιπων κομμάτων ανταγωνίζονται σε πλειστηριασμό προτάσεων ενίσχυσης του κρατικίστικου μοντέλου και της δίωξης της επιχειρηματικότητας καταφέρνοντας έτσι να τοποθετήσουν την Ελλάδα στην 100ή θέση της παγκόσμιας οικονομικής ανταγωνιστικότητας επί συνόλου 178 χωρών (Διεθνής Τράπεζα, Doing Business 2008), θέση που χειροτέρεψε σε σχέση με το 2007.

Δηλαδή τι να κάνουμε, αυτά που προτείνει η Διεθνής Τράπεζα ? Ναι λέω εγώ και πιστεύω ότι οι 7500 του περσινού Σεπτέμβρη γινόμαστε περισσότεροι και ακουγόμαστε στην πραγματική πατρίδα του υπαρκτού σοσιαλισμού όλο και περισότεροι.

Με αυτή την ευκαιρία σας συνιστώ να παρακολουθήσετε την συνέντευξη που έδωσε ο Φώτης Περλικός, Πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, στο Κανάλι 10. Η συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή "Εκτός Πλαισίου", στον δημοσιογράφο Τάσο Παπαδόπουλο, το Σάββατο, 19 Απριλίου, 2008. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή AVI ή να την δείτε απευθείας από αυτή εδώ την ιστοσελίδα:

http://www.greekliberals.net/civilaction/content/view/415/108/


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ας πληρώσουνε τα χρέη οι κύριοι της βουλής με τους γνωστούς μισθούς τους και ας αφήσουνε στην ησυχία τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έσχος!! Σε αυτή την χώρα δεν κατηγορείται κανένας για ανευθυνότητα και αδιαφάνεια ίσα ίσα που επιβραβεύεται κάτι τέτοιο. Δεν υποστηρίζω τους φιλελεύθερους, αλλά το κράτος δεν θα κλείνει τις μαύρες τρύπες του από τους επιχειρηματίες. Η Νέα Δημοκρατία είναι σε αδιέξοδο!!
Σταυρούλα

GreekBloggers.com